Κατά τη διάρκεια της δημιουργίας του “Ματωμένου Γαλάζιου” είχα την τιμή να συνεργαστώ με 4 σπουδαίες τραγουδίστριες της σκηνής της Θεσσαλονίκης: την Ιωάννα Παρισίδου, την Εβίτα Αγαΐτση, την Μαρία Τσακαλίδου και την Άννα Παπαοικονόμου.

Αυτό το άρθρο αφιερώνεται στην Άννα Παπαοικονόμου η οποία υποδύθηκε ένα από τα πρώτα άτομα που συναντά ο πρωταγωνιστής όταν επιστρέφει από το εξωτερικό, μία από τις δύο φίλες του, αυτήν που τον ενημερώνει για την τύχη της παλιάς παρέας τους.

Η Άννα είναι μία πολύ έμπειρη τραγουδίστρια. Την χαρακτηρίζει η ζεστή και μπάσα χροιά της φωνής της. Ενδεικτικό του ανωτέρω είναι ότι κατά τη διάρκεια μίας ηχογράφησης και ενώ μοιράζαμε μελωδικές φωνές ανέφερε αστειολογώντας:

– “θα κάνω την μπάσα ανδρική φωνή… έτσι απλά γιατί μπορώ”…!

 Συμμετείχε σε πολλά τραγούδια του άλμπουμ κάνοντας δεύτερα φωνητικά αλλά πρωταγωνίστησε σε ένα από τα ιντερλούδια του άλμπουμ, τον θεατρικό μονόλογο “χαθήκαμε”.

Όσο και αν σας φαίνεται παράξενο, για αυτόν τον μονόλογο δοκίμασα άλλα δύο άτομα και μάλιστα άνδρες! Αν δεν το καταλάβατε, αυτήν την στιγμή αποκαλύπτω πως η ίδια η Άννα άλλαξε την πλοκή της ιστορίας και από εκεί που ο πρωταγωνιστής επρόκειτο να συναντήσει έναν παιδικό του φίλο συνάντησε εν τέλει… μία παιδική του φίλη!

Ένας θεατρικός μονόλογος που πρόκειται να ηχογραφηθεί απαιτεί υποκριτική ικανότητα και φωνή με προσωπικότητα. Αναλογιστείτε τις φωνές που ακούτε στα τρέϊλερς των ταινιών και των διαφημιστικών σποτς. Απαιτούν φωνές που μπορούν να υποκαταστήσουν την αίσθηση της όρασης και να δημιουργήσουν εικόνα.  Αυτή είναι η φωνή της Άννας. Ταξιδιάρικη, τρυφερή, ζεστή και πάνω από όλα καθαρή! Πάνω από όλα όμως αυτό που την έκανε να κερδίσει τον ρόλο σε αυτό το έργο ήταν ότι ξέφυγε από τα όρια της τραγουδίστριας και έγινε ένα με την ηρωίδα που ερμήνευσε. 

Κυρίες και κύριοι σας παρουσιάζω την Άννα Παπαοικονόμου στο “Χαθήκαμε”.