Κατά τη διάρκεια της δημιουργίας του “Ματωμένου Γαλάζιου” είχα την τιμή να συνεργαστώ με 4 σπουδαίες τραγουδίστριες της σκηνής της Θεσσαλονίκης: την Ιωάννα Παρισίδου, την Εβίτα Αγαΐτση, την Μαρία Τσακαλίδου και την Άννα Παπαοικονόμου.

Αυτό το άρθρο αφιερώνεται στην Εβίτα Αγαΐτση η οποία υποδύθηκε την κοπέλα που ερωτεύεται ο πρωταγωνιστής, αλλά εν τέλει χάνει…

Η Εβίτα τραγουδάει εδώ και μερικά χρόνια στο ποπ συγκρότημα Bliss. Διαθέτει τρέλα, ενέργεια και μεγάλη αυτοπεποίθηση στην σκηνή ή όπως θα λέγαμε και αλλιώς, έχει το χάρισμα της show-woman. Κι ενώ θα μπορούσε να επικεντρωθεί και να επενδύσει σε αυτά τα χαρακτηριστικά προκειμένου να χτίσει ένα αντίστοιχο καλλιτεχνικό προφίλ, προτιμά αντ’αυτού (έχοντας σύνεση και ωριμότητα) να τα χρησιμοποιεί ως υποκριτικό και ερμηνευτικό εργαλείο. Απόφοιτη της σχολής θεάτρου του ΑΠΘ και με σπουδές στην φωνητική, η Εβίτα θέλησε να μπει στον χώρο της μουσικής και του τραγουδιού αποκτώντας το απαραίτητο εκπαιδευτικό υπόβαθρο και όχι απλά φορώντας ένα μίνι και αρπάζοντας ένα μικρόφωνο.

Το σπουδαιότερο προτέρημα που διαθέτει όμως ως άνθρωπος είναι ότι είναι προσιτή και προσγειωμένη. Αυτοσαρκάζεται, τσαλακώνει τον εαυτό της, της αρέσει το καλαμπούρι. Είναι μία κοπέλα που μπορείς συνεννοηθείς, να κάνεις παρέα και το κυριότερο, να συνεργαστείς άψογα στο στούντιο.

Αν και συμμετείχε σε πολλά τραγούδια και διαλόγους του άλμπουμ το τραγούδι στο οποίο πρωταγωνίστησε ήταν το “τελευταία αγκαλιά”, ένα κλασσικό ποπ τραγούδι χωρισμού που έχει και λίγη αύρα ταινιών της Disney… Η τραγουδιστική ποπ κουλτούρα της και το υπόβαθρό της στην υποκριτική οδήγησαν σε ένα άριστο ερμηνευτικό αποτέλεσμα το οποίο με επιβεβαιώνει ότι ήταν η ιδανική παρτενέρ για αυτό το τραγούδι. 

Κυρίες και κύριοι, σας παρουσιάζω την Εβίτα Αγαΐτση στο “Τελευταία Αγκαλιά”.